LINDA.FOUNDATION OPNIEUW HET GOEDE DOEL TIJDENS HET GROOTSTE RACESPEKTAKEL VAN NEDERLAND

LINDA.FOUNDATION OPNIEUW HET GOEDE DOEL TIJDENS HET GROOTSTE RACESPEKTAKEL VAN NEDERLAND

Dit jaar was LINDA.foundation wederom het goede doel van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Het evenement – dat duizenden fans trekt – bood een mooie gelegenheid om een verschil te maken voor gezinnen in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Net als vorig jaar mocht LINDA.foundation een aantal kinderen selecteren die mee mochten doen met verschillende activiteiten gedurende het raceweekend. Op donderdag werd de ‘Social Impact’ georganiseerd en op zondag mochten een aantal kinderen meelopen als ‘Grid Kids’ voorafgaand aan de race. Als extra activatie konden bezoekers het hele weekend een foto maken bij de LINDA.foundation Photobooth.

 

SOCIAL IMPACT ACTIVITEIT

Op donderdag kregen een aantal kinderen de unieke kans om deel te nemen aan de ‘social activity’. Deze kinderen, die door de LINDA.foundation zijn geselecteerd, konden achter de schermen kijken en deelnemen aan activiteiten op het circuit. Het was een onvergetelijke ervaring die hun liefde voor de sport én hun zelfvertrouwen heeft vergroot.

 

GRID KIDS

Alhoewel ‘onze’ Max Verstappen dit jaar niet als eerste over de finish kwam, was de zondag het absolute hoogtepunt voor vijftien kinderen, voor wie een uitje zoals dit normaal gesproken onbereikbaar is. Voorafgaand aan de race mochten de kinderen – geselecteerd door LINDA.foundation – namelijk meelopen als Grid Kids. Samen met de F1-coureurs stonden zij op de grid. Voor deze kinderen, die vaak opgroeien met minder mogelijkheden dan hun leeftijdsgenootjes, was het een ervaring om nooit te vergeten.

 

REACTIES GEZINNEN

“Een heel positief bericht en hoe kan het ook anders met zo’n buitenkans! Maandag gaat D. naar school met zijn trainingspak aan en VIP-kaart om. Het doet mij goed dat hij met een leuk verhaal aankomt over iets wat hij in zijn vakantie heeft gedaan. Hoe leuk is dat! Nogmaals dank!”

“Mijn kind had echt de tijd van zijn leven en zoveel te vertellen. Hij zag de Koning, de coureurs, DJ’s en veel meer. Ze hebben het trainingspak met pet en tas gekregen. We hebben ook nog zijn eerste strandwandeling gemaakt.”

“Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke ervaring. De VIP-kaart is een mooie bewaarherinnering voor in zijn herinneringenbox. En wat een prachtige outfit hebben alle kids gekregen. Onze dank is groot.”

 

LINDA.FOUNDATION PHOTOBOOTH

Het hele weekend konden alle bezoekers voor vijf euro een foto maken ‘voor het goede doel’ bij de LINDA.foundation Photobooth. De volledige opbrengst van deze activatie gaat naar de aanschaf van de cadeaukaarten voor arme gezinnen.

 

DANK JE WEL

Het was weer een geweldig raceweekend in meerdere opzichten, maar vooral voor de kinderen uit gezinnen voor wie dit normaal gesproken een onbetaalbaar uitje zou zijn geweest. Daarom: heel veel dank aan de organisatie van de F1 Dutch Grand Prix en de coureurs en natuurlijk een groot ‘dank je wel’ voor de ruim 400 bezoekers die een foto hebben gemaakt voor het goede doel.